Intensief jaar

Dit was best een intensief jaar” was Ryan’s reactie toen ik vertelde dat ik nog graag een update voor de laatste dag van het jaar wilde schrijven waarin ik zou terugblikken op het afgelopen jaar, waarna hij in één adem een aantal spraakmakende gebeurtenissen opnoemde.

Het vele strijden om bij de juiste artsen te kunnen komen, de erger wordende lichamelijke klachten, de strijd om passend onderwijs, het continu op de hoogte houden van alle ontwikkelingen bij diverse instanties, de strijd om begrip vanwege de onwetendheid, de strijd voor behandeling in het buitenland, en de strijd om een persoon welke meent aanspraak te kunnen maken op onze kinderen….

Met als gevolg een melding door Veilig Thuis vanwege anoniem verkregen informatie.

Maar óók vele, mooie, indrukwekkende en onvergetelijke gebeurtenissen waardoor we ál het bovenstaande per direct onder de noemer “oninteressant en triest” kunnen plaatsen en wat ons sterker dan ooit heeft gemaakt;

De waanzinnige bijdrage van Jan de Hoop welke hij had gewonnen in het programma ‘Weet ik Veel’ (RTL4) en doneerde aan Stichting Rico-Jay To America, de overweldigende lieve en betrokken reacties welke dat opleverde, een heerlijk weekend weg op een van de TopParken op initiatief van Tamarah Frieser, het A-zwemdiploma wat Rico-Jay toch maar mooi met dank aan zijn zwemjuf Margreet haalde, de prachtige sponsorrit georganiseerd door Petra KawaChick, de Ehlers Danlos welke door Doenja Koekoek meer bekendheid kreeg, het darttoernooi door Dennis Stoelhorst georganiseerd, de Strongmanrun waarin Bas Haarman en Martin Gerritsen zich in het zweet werkten voor Rico-Jay, de vele donaties voor Stichting Rico-Jay To Amerika, de reis naar Boston en de zo gewenste operatie voor een beter leven, de enorme betrokkenheid van de ondernemers Winkelcentrum Zuid, de vele kaarten en berichten van vreemden, de artsen met de juiste expertise welke we mochten ontmoeten,  en de hulp van diverse mensen welke uit de hemel lijken te zijn gevallen…..

Bizar om dat allemaal mee te mogen maken maar oh zo dankbaar daarvoor!

Het heeft niet alleen geleid tot erkenning en begrip van deze of gene maar het heeft ook deuren geopend voor een vervolg t.a.v. het maatschappelijk belang……..waarover later meer.

En van daar uit wens ik iedereen voor het nieuwe jaar:

Minder egoïsme, minder hebzucht, minder ‘oogkleppen’, minder tunnelvisies, méér begrip van buitenstaanders, méér saamhorigheid, méér samenwerking, méér inzicht, méér humor, een goede gezondheid en enorm veel plezier!

*In gedachten bij diegene welke vechten voor hun leven, en diegene welke het nieuwe jaar met veel onzekerheid tegemoet moeten gaan….

“Zing, vecht, huil, bid, lach, werk, en bewonder….”

Een fijne jaarwisseling en een nóg beter begin van 2018!

Share Button

2 gedachtes over “Intensief jaar”

 1. Lieve mensen,

  Het is een jaar geleden dat wij elkaar voor ’t eerst zagen en spraken. Het staat nog zeer gedetailleerd op mijn netvlies; de gezichten bij de namen, de schuddende handen, de hartelijke koffie en de oliebollen.

  Twee stoere mannekes, een welbespraakte moeder waar menig politica nog een voorbeeld aan kan nemen qua duidelijkheid en intentie. Een zorgende vader, welke tussen de werkzaamheden door zijn gezin in de gaten houdt. De broer en zus als broeder hoeders, de achtervang. stuiterend door het leven en toch niet vergetend om hun bijdrage te leveren.

  Rico-Jay was bezig met zijn boek, we bespraken zijn bedoeling en bekeken zijn gemaakte beelden. Duidelijk in wat hij wilde, merkte hij zelf de beperkingen en hoe sterk hij daar een draai aan gaf. De energie, zijn beelden, de toekomst en vooral ook vragen te durven stellen. Want van vragen stellen kan je héél wijs worden …

  Het wordt hoog tijd om een vervolg te vernemen van deze stoere- en moedige vent. Straks is hij me nog voor met het uitbrengen van een boek. Want nu jullie stap voor stap een andere toekomst tegemoet gaan, verwacht ik nog heel wat meer babbels! Én vragen!!

  Dank voor het delen van jullie relaas als ook de betrokkenheid bij anderen, ondanks jullie eigen zorgen. Diepe buiging voor de wijze, waarop jullie invulling geven aan alles wat op de stoep wordt afgeleverd, zonder te vragen … Cadeautjes waar je liever ‘neen’ tegen had gezegd, maar ze uiteindelijk toch weet te benutten. Oftewel; het beste er van maken.

  Volgens mij is dát hetgeen wat een onbaatzuchtig dankbaar leven voorheeft; je krijgt niet altijd dat wat je wilt, wat je nodig hebt of waar je überhaupt ooit bij stil hebt gestaan.
  Maar het is zoals het is, alles is goed, het kan anders en sommige dingen kunnen beter.
  Laat het niet op de stoep staan, maar haal het binnen. Deel het met de wereld en de wereld deelt met jou.

  Fijne jaarwisseling, een goede start en een prachtig, krachtig 2018!

  Liefs, Jos

  1. Lieve Jos.

   Wederom kan jij mij doen laten zwijgen én ben je tevens de grootste inspiratiebron van het dagboek van Rico-Jay en zijn geliefden.
   Wellicht zit het ‘m in de levenservaring welke we (zéker op dit moment) delen…waarin begrip, respect en een eigen manier van verwerken, hulp aanbieden en het leven haar gang te laten gaan de prioriteit heeft.
   Dank je wel voor je mooie, lieve en warme woorden welke één voor één op hun eigen wijze (of eigenwijze?) manier hun waarde hebben.
   Hoop gauw terug te komen met een meerzeggende update..
   Liefs,
   Reinette

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

®2024 Stichting Rico-Jay To America