Nachtelijk uitje

Het is goed 04:00 uur geweest als Rico-Jay mij wakker maakt omdat hij zo’n buikpijn heeft.
Zoals gewoonlijk op zo’n moment sla ik de dekens open en mompel dat hij bij mama kan komen liggen. Rico-Jay geeft er stilzwijgend gehoor aan en ik leg mijn hand op zijn buik, hopend dat hij weer in slaap zal vallen.

Het is bijna kwart voor vijf als manlief thuis komt van zijn werk en terwijl hij me zijn verloop van de avond vertelt kruipt Rico-Jay uit bed om op het gemaakte bedje op de bank verder te gaan slapen.
Het duurt nog geen kwartier en op het moment dat manlief in bed kruipt, komt Rico-Jay aangewandeld met de mededeling dat hij ook jeuk aan de plak heeft naast de buikpijn.
Ik stuur hem onder de douche want dat betekent dat de plak vervangen moet worden om erger te voorkomen en bibberend van de kou trek ik m’n niet charmante maar oh zo comfortabele joggingpak aan, pak de stoma materialen en maak de bank gereed voor ons ‘momentje samen’..

Eén blik op zijn buik na het douchen en plak verwijderen maakt dat ik Rico-Jay vraag om op de weegschaal te gaan staan, we hebben kennelijk dezelfde gedachten. Vanavond na het douchen woog hij 35,9 KG en nu geeft de weegschaal 35,1 KG aan, een best verschil en dus sommeer ik hem eerst wat slokken ORS te nemen alvorens ik begin met een nieuwe plak. Rico-Jay is gelukkig snel van begrip en neemt gauw 3, voor zijn doen, grote slokken.
Terwijl ik de stukjes onder de plak knip ontdek ik weer zo’n raar wit blaasje, uit het niet verschenen, deze keer op het fistel en een beetje bloed. Naast de erge buikpijn en het slijmerige gal uit het stoma ontdek ik gelukkig verder geen andere vreemde dingen en maak m’n nachtelijke ‘uitje’ af.

Met de woorden dat hij bij me moet komen als er iets is, maak ik hem een kruik, haal zijn laptop naar beneden voor een filmpje en zie uit m’n ooghoek dat manlief inmiddels slaapt.
Buiten komt de zon langzaam op en de dag dient zich aan.
Ik kijk op de klok en bedenk me dat dochterlief ook zo uit haar werk zal komen en ik besluit dat ik nog beter even een paar uur slaap kan pakken.
Eerste Paasdag…..we gaan er aan wennen.

Share Button

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

®2024 Stichting Rico-Jay To America