Trots op poep

Wat kan uitslapen dan toch heerlijk zijn, gewoon geen even geen verplichtingen. Met een gevulde coffee mug ging ik op zoek naar iets als ontbijt en liet Rico-Jay op zijn verzoek in bed liggen. Binnen een half uur was ik terug en riep Rico-Jay mij al tegemoet vanuit de slaapkamer : “mama, jij gaat heel trots op mij zijn, ik moest plassen en ik had hele erge buikpijn en steeds als ik ging liggen werd het nóg erger dus ik dacht ‘hoe ga ik dat nu doen’, en toen ben ik naar de wc gegaan en kreeg ik zo’n buikpijn! Maar toen kwam er hééél veel poep en daarna plas. En toen dacht ik, ik ga echt niet wachten tot jij terug bent om mij af te vegen want daarvoor doet zitten te pijn. Dus heb ik zelf mijn billen schoon gemaakt en nu moet jij nog even kijken of ik het goed heb gedaan maar volgens mij ben ik superschoon”.

Of ik trots ben? Ik ben SUPERTROTS! En met mij zo veel meer!

Even terug in de tijd en een ieder weet dat Rico-Jay het helemaal niet kent om zijn billen af te vegen, immers, vanaf zijn derde was hij incontinent voor poep en vanaf zijn 5e had hij het ileostoma. Hoe knap is het dan dat je dit gewoon doet met je 9 jaar zonder dit ooit geleerd te hebben?

Het liefst had ik die poep ‘vast gelegd’ en ingelijst, was het alleen al om al die zogenaamde artsen en psychologen te kunnen bewijzen dat Rico-Jay NIET is zoals zij verwachtten en dat de situatie geenszins lijkt op hetgeen zij bang voor waren. Maar hey, dat is dan ook uit hun leerboekje en niet gebaseerd op het kind zelf. Dus we nemen ze het deze keer niet kwalijk en hopen dat ze hier iets van geleerd hebben, dan wel dat hier een aantekening van komt in hun leerboekje 😉

 

 

 

Share Button

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

®2024 Stichting Rico-Jay To America